Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Το βάρος «πέφτει» στο κυβερνητικό έργο και τις πολιτικές εξελίξεις

Η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑΥΣ

Γράφει ο Νίκος Τριαντάφυλλος
Η αλλαγή, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, του κεντρικού συνθήματος του 9ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας (Νέα Δημοκρατία – Νέα Ελλάδα) επιβεβαιώνει....
πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το αρχικό σχέδιο Σαμαρά για επανίδρυση της παράταξης αναβάλλεται για αργότερα λόγω των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων αλλά και της συνειδητοποίησης από το κομματικό επιτελείο ότι οι εσωκομματικές διαδικασίες ουδόλως απασχολούν την κοινωνία στη συγκεκριμένη συγκυρία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού όσο και στη σημερινή του κ. Δημ. Αβραμόπουλου, το βάρος δόθηκε στο κυβερνητικό έργο και όχι στις ιδεολογικές ή άλλες αλλαγές του κόμματος, καθώς όπως όλοι γνωρίζουν, επί του παρόντος, η αποστολή του επιτελείου Σαμαρά είναι να περιορίσει την κριτική που υπάρχει στο εσωτερικό της ΝΔ  για τον κυβερνητικό εναγκαλισμό με το ΠΑΣΟΚ  και να εκπέμψει ένα μήνυμα ελπίδας για τη σταθεροποίηση της οικονομίας.
«Η κοινωνία ασφυκτιά. Λίγο την ενδιαφέρουν οι ιδεολογικές αντιπαραθέσεις και τα κομματικά οράματα. Από την πορεία της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί αν η ΝΔ θα δημιουργήσει όρους ηγεμονίας στην κεντροδεξιά» σημειώνουν στελέχη του κόμματος, που αντιλαμβάνονται ότι το 9ο Συνέδριο πραγματοποιείται σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, που μοιραία, περιορίζει σημαντικά τα κομματικά προτάγματα.
Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι οι φωνές της κριτικής για την συγκατοίκηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα είναι περιορισμένες και θα  ακουστούν από τα παραδοσιακά στελέχη και όχι από όσους είτε ανέμεναν υπουργοποίησή τους είτε απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση. Είναι ενδεικτικό ότι δεν αναμένεται να πάρουν τον λόγο στελέχη, όπως οι Ευρ. Στυλιανίδης , Ανδρ. Λυκουρέτζος και Ντόρα Μπακογιάννη.
Πάντως, στο παρασκήνιο του Συνεδρίου, βρίσκεται σε εξέλιξη σκληρή διαβούλευση για τη σύνθεση της νέας Πολιτικής Επιτροπής, η ανάδειξη των αιρετών μελών της οποίας, θα γίνει αύριο. Εκεί, θα αποτυπωθεί ο βαθμός της αποδοχής των πρωτοβουλιών Σαμαρά στο εσωκομματικό τοπίο.
Η νέα Πολιτική Επιτροπή θα κληθεί σε μία εβδομάδα να εκλέξει τον νέο Γραμματέα του κόμματος, ο οπίος, πιθανότατα θα είναι ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρ. Παπαμιμίκος. Το ερώτημα είναι αν η λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση θα θελήσει να συγκροτήσει έναν αντίπαλο πόλο, με στόχο, όχι φυσικά την εκλογή, αλλά το άθροισμα των ψήφων των δυσαρεστημένων...
 http://newpost.gr/post/248332/to-baros-peftei-sto-kybernhtiko-ergo-kai-stis-politikes-ekselikseis#ixzz2XbHeFBUsΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου