Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Οταν ο Αρης ντύθηκε... κυβέρνηση

Ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος, που έμεινε (για άλλη μία φορά)... εκτός κυβέρνησης, φόρεσε ένα πράσινο μπλουζάκι και μπλε παντελόνι, πήρε τηλέφωνο τον κ. Μάκη Βορίδη (που επίσης έμεινε εκτός κυβέρνησης) και του ζήτησε να συναντηθούν στη «Βιβλιοθήκη» στο Κολωνάκι για να τα πούνε με ηρεμία: «Μάκη, σήμερα ντύθηκα κυβέρνηση, όπως βλέπεις»είπε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, ο οποίος έκπληκτος παρατηρούσε το ντύσιμο του συνομιλητή του: «Φόρεσα πράσινο μπλουζάκι, το χρώμα του ΠαΣοΚ, και μπλε παντελόνι, το χρώμα της ΝΔ. Ετσι δεν είναι η νέα κυβέρνηση;» είπε ο Αρης χαμογελώντας.
nnn
Συνομίλησαν επί μία και πλέον ώρα επί παντός επιστητού και κυρίως εξέφρασαν από κοινού τις αγωνίες τους, όπως έμαθα, για το πού το πάει η κυβέρνηση, αλλά υπήρξε συναντίληψη για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και συμφώνησαν και οι δύο (παρ' ότι έμειναν έξω από το κυβερνητικό σχήμα) να στηρίξουν και να βοηθήσουν την (γαλαζοπράσινη) κυβέρνηση. Τώρα, θα πείτε, δεν έγινε καμία συζήτηση για τον ανασχηματισμό; «Τον αφήσαμε στον Αδωνι, που είναι φίλος του Βορίδη, και στον Μάξιμο Χαρακόπουλο που είναι δικός μου φίλος» είπε με νόημα ο κ. Σπηλιωτόπουλος.
nnn
Ο Αρης όμως έκανε και μια αποκάλυψη. Αποκάλυψε πού βρισκόταν ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης λίγες ημέρες πριν από τον ανασχηματισμό και προτού τοποθετηθεί υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Και ξέρετε πού ήταν; Στο Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια. Επρόκειτο να επιβιβαστούν σε ένα αμερικανικό πυρηνοκίνητο... αεροπλανοφόρο που ήταν ελλιμενισμένο στη ομώνυμη ναυτική βάση. Την τελευταία στιγμή ο κ. Μητσοτάκης γύρισε στην Αθήνα και στο αεροπλανοφόρο πήγε μόνος του ο Αρης. Τι έκανε εκεί;

nnn
«Μας εκπαίδευσαν»! Είναι η απάντηση που δίνει ο κ. Σπηλιωτόπουλος: «Μας έδειξαν τα οπλικά τους συστήματα, πώς εκτοξεύουν τις ρουκέτες, πώς μπορούν να φωτογραφίζουν τα πάντα, τα φοβερά σκυλιά που διαθέτουν για εντοπισμό εκρηκτικών που έχουν, και πολλά άλλα ενδιαφέροντα». Ο κ. Μητσοτάκης πάντως φείχε παλαιότερα εμεπιρία αό αεροπλανοφόρο αφού είχε επισκεφθεί ένα πυρηνοκίνητο, το 2005, που έπλεε ανοιχτά της βάσης της Σούδας και έκανε μάλιστα σ' αυτό και προσνήωση. (Τα αρνητικά Gs που δέχεσαι στην προσνήωση είναι πολλά.)
nnn
Στο Σαν Ντιέγκο οι κκ. Σπηλιωτόπουλος και Μητσοτάκης πληροφορήθηκαν από πρώτο χέρι ότι η Μάργκαρετ Θάτσερ έσπασε μια κορνίζα όταν εκνευρίστηκε με τον πρόεδρο...Ρίγκαν. Η αποκάλυψη αυτή τους έκανε εντύπωση, αφού για πρώτη φορά την άκουγα, και μάλιστα να τη διηγείται ο κ. Τζορτζ Σουλτς, υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ρίγκαν, 92 ετών σήμερα. Διηγήθηκε στους δύο βουλευτές ότι όταν υπήρξε η συμφωνία Ρίγκαν - Γκορμπατσόφ για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων, ο Ρίγκαν τον έστειλε να ενημερώσει τη Μάργκαρετ Θάτσερ. Η επονομαζόμενη και «Σιδηρά Κυρία», μόλις πληροφορήθηκε τη συμφωνία, είχε τόσα νεύρα που έσπασε μια κορνίζα που βρισκόταν στο γραφείο της: «Να πεις του Ρίγκαν ότι κάνει τα χατίρια των Ρώσων. Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε» είπε στον κ. Σουλτς.
Ο Γιώργος ανησυχεί
Συνεργάτης του κ. Γ. Παπανδρέου (από τους πλέον στενούς, που συχνά μεταφέρει και τις απόψεις του πρώην προέδρου) μου έλεγε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει καμία πρόθεση να δημιουργήσει δικό του κόμμα ή να μετάσχει σε άλλο και χαρακτήρισε άνευ ουσίας όσα έχουν γραφεί περί ίδρυσης νέου κόμματος. Με την παρέμβασή του (μετά την αποχώρηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας του κ. Γ. Παναγιωτακόπουλου από το ΠαΣοΚ) ήθελε να δείξει την ανησυχία του για το κενό που μεγαλώνει ανάμεσα στη Δεξιά και στην αντιμνημονιακή Αριστερά, εν όψει των ευρωεκλογών: «Αυτό ανησυχεί και τους Ευρωπαίους» λέει ο πρώην πρωθυπουργός.
nnn
Με την ευκαιρία, μια που η συγκεκριμένη συνεργάτις του πρώην πρωθυπουργού είχε όρεξη για συζήτηση, τη ρώτησα αν ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί και πάλι να είναι υποψήφιος με το ΠαΣοΚ στις προσεχείς εκλογές. Η απάντησή της ήταν: «Υπάρχει κανένας λόγος που να μη θέλει να είναι και πάλι υποψήφιος;». Αλλά δεν επεκτάθηκε περισσότερο, απλώς είπε ότι ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον νικητή των εκλογών στην Αλβανία, τον οποίο συνεχάρη και του υποσχέθηκε στήριξη από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Το ντοσιέ της ντροπής
Ενα ντοσιέ με στοιχεία για την εκστρατεία που γίνεται στην Ελλάδα εναντίον της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών παρέδωσε στην πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Πασκέ η βουλευτής της ΝΔ κυρία Ελενα Ράπτη. Η κυρία Πασκέ εντυπωσιάστηκε από την εκστρατεία και κυρίως από τα στοιχεία του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, σύμφωνα με τα οποία το 16% των ελληνοπαίδων έχουν πέσει θύματα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης.   

Βηματοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου