Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Οι ΗΠΑ κατασκοπεύουν ακόμα και τη «σύμμαχη» Ευρώπη

Το δημοσίευμα του περιοδικού «Σπίγκελ», σύμφωνα με το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στόχος κατασκοπείας των ΗΠΑ, έχει προκαλέσει σάλο..
, με τις Βρυξέλλες να ζητούν εξηγήσεις από την Ουάσιγκτον. Σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει πως ήλθε αμέσως σε επαφή με τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες της απάντησαν πως θα επαληθεύσουν την ακρίβεια αυτών των πληροφοριών. Σημειώνεται πως το γερμανικό έντυπο επικαλείται έγγραφα που του παρέδωσε ο φυγάς πρώην σύμβουλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος βρίσκεται αποκλεισμένος στο αεροδρόμιο της Μόσχας.
Με βάση έγγραφο του Σεπτεμβρίου του 2010, οι αμερικανικές υπηρεσίες είχαν εγκαταστήσει «κοριούς» στο κτίριο της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ουάσιγκτον, ενώ είχαν διεισδύσει και στο εσωτερικό δίκτυο υπολογιστών της αντιπροσωπείας. Με αυτόν τον τρόπο παρακολουθούσαν συνομιλίες στους χώρους του κτηρίου, έγγραφα στους υπολογιστές των στελεχών της αντιπροσωπείας, καθώς και την ηλεκτρονική αλληλογραφία τους. Το «Σπίγκελ», μάλιστα, υποστηρίζει πως είχε καταγραφεί τουλάχιστον ένα κρούσμα παρακολούθησης τηλεφωνικών κλήσεων στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Υπουργών στις Βρυξέλλες, πριν από πέντε χρόνια.
Πηγή:koutitispandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου