Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Στις 18 Ιουλίου ο Σόιμπλε έρχεται στην Ελλάδα – Τι θα πει με την ελληνική κυβέρνηση

Για τις 18 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και με ....
ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι διαβουλεύσεις που θα έχει με την Ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ στις… αποσκευές του κουβαλάει μία επενδυτική τράπεζα, ένα νέο πρόσθετο δάνειο 14 δισ. ευρώ και τη συνταγή επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους εις το διηνεκές.
Η νέα ελληνογερμανική τράπεζα θα έχει την έδρα της στο Λουξεμβούργο, θα ιδρυθεί με κεφάλαια της ΕΤΕπ, του γερμανικού δημοσίου και της Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, θα λειτουργεί στα πρότυπα της γερμανικής KWF και θα στοχεύει μόνο στην ελληνική αγορά.
Με αυτόν τον τρόπο το Βερολίνο θέλει να στείλει τριπλό μήνυμα σε Βρυξέλλες, Αθήνα και αγορές. «Οι αγορές θα πρέπει να κατανοήσουν τον βαθμό δέσμευσης της γερμανικής κυβέρνησης στην ελληνική υπόθεση, οι Βρυξέλλες να καταλάβουν ότι η καγκελαρία θα κάνει τη δουλειά της παρακάμπτοντας τους κοινοτικούς θεσμούς και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα αντιληφθεί ότι δεν επιτελεί όπως θα έπρεπε τη θεσμική λειτουργία του», σχολιάζει κοινοτικός αξιωματούχος.
Διαβάστε περισσότερα στο athenspress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου