Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ Μόνο με συμφωνία με τους δανειστές ενεργοποιείται ο αυτόματος μηχανισμός διόρθωσης

«Μόνο κατόπιν συμφωνίας της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των δανειστών μας, ενεργοποιείται ο αυτόματος μηχανισμός διόρθωσης», υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με έγγραφό του ...
που διαβιβάστηκε στη Βουλή, για το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί η ρήτρα αυτόματης διόρθωσης λόγω της αποχώρησης των Ρώσων επενδυτών από τη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ.

Ερώτηση σχετική με το θέμα είχε καταθέσει στο υπουργείο Οικονομικών η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια Τσαρουχά η οποία ζητούσε από τον κ.

Στουρνάρα να ενημερώσει τη Βουλή «αν θα εφαρμοστούν νέα μέτρα λιτότητας εις βάρος του ελληνικού λαού μετά το ναυάγιο στη διαδικασία πώλησης της ΔΕΠΑ».

Όπως διευκρινίζει ο υπουργός Οικονομικών, «η μη επιτυχής ολοκλήρωση της αξιοποίησης ενός από τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ δεν ακυρώνει το σύνολο του εκτελούμενου προγράμματος αποκρατικοποίησης ούτε τη σημασία του για την ελληνική οικονομία». Αναφορικά με τον αυτόματο μηχανισμό διόρθωσης που προβλέπεται στο Μνημόνιο Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής» που αναθεωρήθηκε τον Μάϊο του 2013 σύμφωνα με τις εξουσιοδοτικές διατάξεις του ν. 4046/2012, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι «αυτός ενεργοποιείται, όπως προβλέπεται, μόνο κατόπιν συμφωνίας της Ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των δανειστών μας.

'Αλλωστε, οι όποιες καθυστερήσεις στην εκτέλεση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων υπερκαλύπτονται από την ταχύτερη εκτέλεση άλλων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως αυτό της ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων».

Ο κ. Στουρνάρας διευκρινίζει, επίσης, ότι «η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής που εφαρμόζει, έχει πλέον μετατοπίσει το βάρος του κυβερνητικού έργου από την προώθηση μέτρων δημοσιονομικού χαρακτήρα, στην απελευθέρωση πόρων και την εκτέλεση όλων εκείνων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα ενισχύσουν την ελληνική οικονομία».


Πηγή: Hmerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου