Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ο Βαρτζόπουλος θα μας στείλει στον ψυχίατρο

Σε ένα άρθρο που σίγουρα θα προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ουσιαστικά επιχειρεί να αποδομήσει και να ισοπεδώσει πολιτικά τις ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας από το 1981 μέχρι το 2009 κάνοντας λόγο για «κόμμα κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ». ​...

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Μετά την ιστορική ήττα του 1981, η Νέα Δημοκρατία αντέγραψε κατ' ουσίαν τη χωρική και κλαδική οργανωτική διάταξη του ΠΑΣΟΚ. Η υιοθέτηση αργότερα των πολιτικών πρακτικών, αλλά και πολλών προσεγγίσεων του αντιπάλου, οδήγησε στην απώλεια της ευκρίνειας των διαχωριστικών γραμμών. Η ιδεολογική διαφορά Αριστεράς - Δεξιάς είχε πλέον ιστορική διάσταση και μόνον».
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Βαρτζόπουλος κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για έλλειψη ιδεολογικής ταυτότητας και κουλτούρας ξεχνώντας προφανώς πως ήταν το μοναδικό κόμμα που από το 1990 κι όλας μιλούσε για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις και αλλαγές στις κρατικές δομές.
Ξεχνάει μάλλον πως η δεύτερη περίοδος διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας από το 1981 και μετά, η κυβέρνηση του 2004  αντιμετώπιζε διαρκώς  ένα τείχος αποτελούμενο από πολιτικούς αντιπάλους, συνδικαλιστές και ανθρώπους βολεμένους σε καθεστωτικές συνήθειες, όποτε έκανε λόγο για διοικητικές μεταρρυθμίσεις. Μόνο που τότε οιΠράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ξεπερνούσαν ακόμα και τη φαντασία των κυβερνώντων. 
Ο κ. Βαρτζόπουλος, ιατρός στο επάγγελμα και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας από το 1982, εναπόθεσε τις ελπίδες του για μια αυθεντική Νέα Δημοκρατία στις αποφάσεις του 9ου Συνεδρίου.  
Γράφει λοιπόν: «Αυτό αλλάζει επί ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά. Η πρόταξη του ιδεολογικού πλαισίου καθορίζει ουσιαστικά πλέον την πολιτική καθημερινότητα».
Αλλά υποθέτω ότι ο γιατρός άλλο θέλει να πει. Και κατά την γνώμη μου θα ήταν περισσότερο πολιτικά έντιμο να το πει ξεκάθαρα. Ότι δηλαδή οι μέχρι σήμερα ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας- Αβέρωφ, Μητσοτάκης, Έβερτ, Καραμανλής- ήταν άχρηστες!!! 
Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν- κατά το θεώρημα Βαρτζόπουλου- χαράσσει πολιτική κυβερνώντας με το ΠΑΣΟΚ αλλά ταυτόχρονα καθορίζει τις διαχωριστικές γραμμές και αποκτά νέα ιδεολογική ταυτότητα... Ε, αυτό μάλλον ξεπερνά και τον Φρόυντ.
Καταλήγοντας θα έλεγα ότι ο κ. Βαρτζόπουλος θέλει να στηρίξει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά το κάνει με εντελώς λάθος τρόπο. 
Πρώτον γιατί ο κ. Σαμαράς τα καταφέρνει μια χαρά μόνος του και δεν χρειάζεται συνηγόρους και δεύτερον γιατί τα όσα υποστηρίζει είναι απλώς θεωρητικοποιημένες απόψεις τις οποίες ο καθένας μπορεί να ξεφουρνίσει στο καφενείο ή σε κάποιο γεύμα για να κάνει τον έξυπνο στους φίλους του.
Αλλά εν τέλει το πόσο έξυπνος είναι μένει να αποδειχθεί.
Πηγή:newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου