Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Με δείπνο ο Βενιζέλος «ξεπαγώνει» τους βουλευτές του

ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ Η «ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗ» ΜΕ ΤΗ ΝΔ

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 
Την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ συγκαλεί αύριο ο Ευάγγελος Βενιζέλος -σε μία προσπάθεια να αναθερμάνει τις σχέσεις του με τους βουλευτές- δέκα ημέρες μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό....

Εξ αυτού του λόγου άλλωστε θα τούς παραθέσει και δείπνο στο Πάρκο Ελευθερίας γνωρίζοντας ότι αρκετοί εξ αυτών έχουν παγώσει και αμφιβάλλουν για την αποτελεσματικότητα της συγκατοίκησης με την Νέα Δημοκρατία.
Τυπικά, η κοινοβουλευτική ομάδα συγκαλείται στη Βουλή- έπειτα από πολύ καιρό- για να εκλέξει τον νέο γραμματέα της. Η θέση έχει μείνει ορφανή μετά την ένταξη στην κυβέρνηση του Γιάννη Μανιάτη και θεωρείται περίπου βέβαιο ότι ως διάδοχός του θα προταθεί από τον κ. Βενιζέλο ο Παναγιώτης Ρήγας. Ο Πάρις Κουκουλόπουλοςπιθανότατα θα αξιοποιηθεί σε θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.
Δεν είναι σίγουρο όμως ότι θα οριστεί και δεύτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος καθώς η ηγεσία του κόμματος προσανατολίζεται να επιλέξει την κατά περίπτωση υπόδειξη εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.
Σε ό,τι αφορά την αντικατάσταση του Λεωνίδα Γρηγοράκου σε θέση αντιπροέδρου της Βουλής προορίζεται είτε ο Δημήτρης Κρεμαστινός είτε ο Γιάννης Δριβελέγκας.
Έχει ενδιαφέρον εάν στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα εκλέξει και τον νέο γραμματέα της θα εμφανιστεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός δεν έχει δώσει το παρόν σε καμία κομματική σύσκεψη μετά την σύγκρουσή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τα οικονομικά του κόμματος. Ούτε καν στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας που αποφασίστηκε η παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση μόνο με την Νέα Δημοκρατία.
Υπενθυμίζεται βεβαίως ότι η εκκρεμεί το θέμα του πορίσματος των έξι ελεγκτικών εταιριών προς το ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά πεπραγμένα του κόμματος. Όμως η Ιπποκράτους δεν δείχνει καμία διάθεση να ανοίξει σ' αυτήν την φάση και πάλι αυτήν την πληγή. Προς το παρόν βιάζεται και πιέζεται να επιστρέψει στην Χαριλάου Τρικούπη για να ικανοποιήσει και το αίτημα του ιδιοκτήτη του κτιρίου της Ιπποκράτους για άμεση διάθεση των εγκαταστάσεών του.
Όμως τα συνεργεία δεν έχουν ακόμη πιάσει δουλειά στο παλαιό κτίριο που θέλει σχεδόν ριζική ανακαίνιση, επομένως και χρήματα για την αποκατάστασή του...

Πηγή:newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου